Festival de Jazz d'Arenys de Mar

Festival de Jazz d'Arenys de Mar

Clica per veure les IMATGES DEL FESTIVAL

32 ANYS FENT JAZZ CATALÀ

L'any 1992 la Regidoria de Cultura de l´Ajuntament d´Arenys de Mar, després de diversos anys programant actuacions puntuals de jazz en dates assenyalades, es planteja la possibilitat d'organitzar el 1r. Festival de Jazz. Aquell Festival no tenia en aquells moments, cap més pretensió que omplir les nits dels divendres del mes d'agost i donar a conèixer a la població d'Arenys de Mar altres estils musicals. Aquest Festival naixia, doncs, per acompanyar els cicles de música clàssica que es realitzaven durant l'any a la nostra població.
Ja des de l'inici, es dedica el Festival a formacions catalanes, fet que ràpidament va acaparar l'interès de professionals de jazz nacional.
Els tres primers Festivals es realitzen en un indret de cabuda reduïda, més o menys per a 75 persones, a l'aire lliure i amb taules per poder prendre una beguda, a la fresca, tot escoltant bona música.
L'èxit de les primeres edicions fa replantejar l'indret i s'ubica per dos anys consecutius en un espai molt més gran, amb una cabuda, ja, per a 500 persones. Els objectius segueixen sent, però, el mateixos que al començament. El pressupost es duplica.
En les darreres edicions es busca, a més a més, fer arribar el Festival a tots aquells vilatans que fins ara desconeixien aquest estil musical. Es trasllada el Festival per segona vegada i aquest cop s'ubica al pati del Calisay, antiga fàbrica adquirida per l'Ajuntament, situada al bell mig de la població.
Aquestes darreres edicions consoliden el Festival i li donen prestigi comarcal gràcies a l'encert de la programació. El pressupost creix altre cop i el públic augmenta fins a arribar a les 500 persones per actuació. Fa tres anys el Festival es mou altre cop al lloc actual.
En aquest anys d´existència han passat pels escenaris del Festival personalitats del món del jazz català com: Carles Benavent, Jorge Pardo, Carme Canela, Laura Simó, Txell Sust, Josep M. Farràs, August Tharrats, Oriol Bordas, Ignasi Terraza, Lucki Guri, Lluís Coloma, Llibert Fortuny, Kathy Autrey, Dani Nel·lo, Biel Ballester... i formacions com La Vella Dixieland, Barcelona Jazz Orquestra, After Hours, Barcelona Hot Angels, La Jubilee Jazz Orquestra, The Back and White Gospel Singers, Estamos Reunidas, London Community Gospel Choir, La Portena Jazz Band, Los Mambo Jambo…