THE MARVELLOUS GOSPEL SINGERS

THE MARVELLOUS GOSPEL SINGERS
Espai: 
Pati del C.C.Calisay
Preu: 
7€
divendres, 11 agost, 2006 - 23:00

El grup The Marvellous Gospel Singers neix a Bèlgica l'any 1992 quan s'uneixen cinc joves cantants africans (4 camerunesos i 1 congolès) dotats d'una sòlida formació en l'escola de Black Gospel, negro espirituals i de la immensa cultura africana. Posteriorment s'incorporen dos nous membres a la formació.
Més enllà del respecte a la tradició, el gospel d'aquest grup és en primer lloc una llengua viva i explosiva que pren un compromís per la tolerància, l'autenticitat, l'humanisme i la fe. Didier Likeng, líder del grup i principal compositor i arranjador, proposa un gospel matisat (go-gospel) tenint en compte les particularitats i l'experiència de cada cantant.
L'estil del grup es defineix per una barreja de melodies tradicionals africanes, negro espirituals i gospel. Un so homogeni i unes harmonies molt treballades atorguen una gran força al grup, que contagien al públic gràcies al seu fervor en la interpretació. D'altra banda, un gran sentit del ritme i una brillant presència en escena els ha convertit en un dels grups més prestigiosos de Bèlgica.
The Marvellous Gospel Singers aporten una sòlida experiència en multituds de concerts, festivals i emissions per televisió. Alguns dels festivals en els que han participat són: Festival de Jazz Rallye de Brusel.les, New York Hnokke-Heist Jazz Rallye, Festival de Jazz de Hasselt, Festival de Gospel de Ganges, Festival de Jazz de Django Reinhardt, Festival de Cant Coral a Floreffe i el Festival de Gospel de Madrid.
Destaca el seu treball discogràfic Hear My Prayer, que va més enllà del repertori del grans clàssics del negro espiritual, presentant composicions pròpies del grup que permeten reflectir millor la seva personalitat.
L´any 2001 surt al mercat el seu segon treball discogràfic Lord´s Never Changed d´estil jubilée, rítmica i harmònicament molt complet i amb brillants interpretacions d´espirituals negres coneguts i temes propis del líder, compositor i arranjador del grup Didier P. Likeng.